Samenvatting Tallinn & Helsinki - Reisverslag uit Tallinn, Estland van Mariska en Maarten - WaarBenJij.nu Samenvatting Tallinn & Helsinki - Reisverslag uit Tallinn, Estland van Mariska en Maarten - WaarBenJij.nu

Samenvatting Tallinn & Helsinki

Door: Mariska/Maarten

Blijf op de hoogte en volg Mariska en Maarten

10 Januari 2011 | Estland, Tallinn

Hoi hoi
Hierbij een kort verslag met een aantal tips, wil het namelijk niet te lang maken.

Tallinn.
Vroeg in de ochtend vertrokken we vanuit Weeze naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Daar aangekomen kwamen we direct in een sneeuwbui terecht. Op het vliegveld de bus (2) naar het centrum genomen in het centrum aangekomen hebben we meteen de overtocht met cruiseschip naar Helsinki geboekt. Als je een beperkt budget hebt dan kan je het beste de kaartjes nemen waarmee je niet van vaartijd kan wijzigen, dat geeft je 15% korting. Normale prijs is €100,- retour voor 2 personen. Daarna naar ons hotel gegaan genaamd: Meriton Old Town. Dit hotel zit in de oude stad. Echt een prachtig oud hotel dat in de originele stadsmuur van Tallinn is gebouwd. Binnen zag je overal de oude stenen van de stadsmuren nog.

Mooie bezienswaardigheden:
- Stadsmuren; deze zijn gebouwd in de 13de eeuw, 3 meter dik en 16 meter hoog. Een aantal (stuk of 7) van de verdedigingstorens staan er nog.
- De 'Drie Gezusters'; prachtige middeleeuwse koopmanshuizen (tegenhanger van de Letse 'Drie Gebroeders', deze hebben we ook gezien)
- Alexander Nevsky Kathedraal; Orthodoxe kerk op de Domberg in Russische stijl. Gebouwd in 1894. Eigenlijk is de gehele Domberg de moeite waard.
- KGB Hoofdkwartier; leuk om gezien te hebben, helaas niet meer toegankelijk. In Vilnius (Lithouwen) hadden we ook een KGB-kantoor bezocht.
- Stadhuis en Raadhuisplein; middelpunt van de stad, enige Gotische raadhuis van Baltische Staten. Minarettoren is te beklimmen.
- Rotermanni: heel nieuw en modern winkelgebied gebouwd in oude fabrieken. Aparte architectuur.

Tips:
Voor een warme chocomelk kan je goed terecht bij: Kaerajaan Op het Raadhuisplein. Voor lekker Ests avondeten hebben wij gegeten bij Hopner, van buiten bijna niet te zien, maar erg lekker eten. Zit in de straat naar Raadhuisplein toe tegenover Olde Hansa (bekend restaurant waar je in middeleeuwse stijl kunt eten). Afknapper was het eten bij Bossanova op het Raadhuisplein, duur, weinig en niet erg lekker. Over het algemeen is Tallinn niet echt goedkoop! Zelfde prijzen als in Nederland. Het is ook erg leuk om in de winter naar Estland te gaan want overal zijn er nog kerstmarktjes en een hele hoop sneeuw....

Helsinki.
Voor de overtocht moet je een half uur van te voren inchecken. Overtocht zelf was goed te doen, duurt 2 uur en geen last van zeeziekte gehad...gelukkig. Op de cruiseschip kan je je goed vermaken. In Helsinki aangekomen hebben buslijn 15a naar t centrum genomen. Eigenlijk van 10 uur `s ochtends tot 16 uur `s middags rondgelopen in Helsinki.

Mooie bezienswaardigheden:
- Treinstation; erg mooi en in Jugendstil
- Senaatsplein en Dom; prachtig mooie witte kerk dat tussen de universiteit en de ministeries staat.
- Uspenskin kathedraal; ookwel de rode kerk. Heel erg mooi met een heleboel koepels, deze staat op een heuvel.
- Esplanadi; een park/boulevard tussen 2 grote straten in. Om de hoek liggen ook nog de oude markthallen waar Finse lekkernijen te vinden zijn.
- Olympisch stadion; een eindje lopen maar zeker de moeite waard. Toegang is zelfs gratis. Helaas konden we de toren niet in, stonden in de steigers.
- Rotskerk; zoals de naam doet vermoeden; een kerk in een rots. Deze stond hoog op ons “to-do-list” maar helaas gesloten en in de steigers

Kortom we hebben weer een hoop gezien!!! (Heb nog niet alles kunnen benoemen want dan wordt het té veel). Dit was dus de korte samenvatting met tips etc.

Op naar de volgende trip.......

Groetjes Mariska

• 13 Januari 2011 - 16:10

Iet Vonk:

Leuk idee om het zo te doen met verslag én tips.Op de foto's zag het er brrr! én mooi uit. Hoop dat jullie nog veel keren weg (kunnen) gaan.
    Groetjes.

Verslag uit: Estland, Tallinn

Mariska en Maarten

2000: Brazilie. 2002: Frankrijk. 2004: Engeland (Londen, New Castle). 2005: Spanje, Namibie, Zuid-Afrika. 2006: Turkije, Tsjechie. 2007: Canada, Amerika, Tunesie, Belgie. 2008: Letland, Italie, Luxemburg, Engeland. 2009: Zweden, Denemarken, Slowakije, Oostenrijk, China, Nieuw Zeeland. 2010: Nieuw-Zeeland, China, Polen, Bulgarije, Litouwen. 2011: Estland, Finland, Engeland (2x), Duitsland, Hongarije, Belgie, Italië (Milaan & Venetie) en Ierland 2012: Belgie, Verenigde Arabische Emiraten & Japan (in Juli naar Bulgarije en in September naar Portugal)

Actief sinds 02 April 2009