Citytrip Berlijn
Door: Mariska/Maarten
Blijf op de hoogte en volg Mariska en Maarten
25 April 2011 | Duitsland, Berlijn
Zojuist zijn wij weer terug gekomen van een weekendje weg, dit keer was het: BERLIJN.
Wat een ongelooflijk mooi en prachtige stad is dit. Wij zijn hier het Paasweekend naartoe gegaan.
We vertrokken op Goeie Vrijdag 22 april om 04.30 uur met de auto, via Osnabruck, Hannover, naar Berlijn.
Onderweg diverse stops gemaakt, om te pauzeren, te wisselen en natuurlijk te tanken. Net voor Hannover is de omgeving echt heel erg mooi! Veel groene heuvels/ bergen... Alles ging helemaal perfect en hebben er in totaal 6 uur over gedaan (aankomst 10.30).
Het hotel dat we geboekt hadden was: Fjord Hotel Berlin en lang op ong. 8 min. lopen van het centrum. Dit was goed te doen. Hotelkamer was ook netjes.
Het fijne aan Berlijn is, is dat het een vrij compacte stad is. Alles is goed te lopen en je hoeft absoluut geen openbaar vervoer te gebruiken. Tenzij je naar het Olympisch Stadion wilt, dit ligt buiten de stad.
De belangrijkste bezienswaardigheden die je gezien moet hebben zijn:
* Unter den Linden; dit is een hele lange straat met allemaal winkels
* Brandenburger Tor; dit is het belangrijkste symbool van Berlijn en staat aan het begin van Unter den Linden
* Holocaust Denkmal: het monument ter herdenking aan de joden in de 2e wereld oorlog, 19.000 m³ groot vlak met allemaal betonnen kolommen, van allemaal verschillende hoogtes,
* Berliner Dom; stamt uit 1747 met maar liefst 100 sarcofagen. Tijdens dienst geen entree. Vanaf de toren prachtig uitzicht over de stad.
* Fernsehturm; 365 m. hoge televisie-toren. Kosten entree € 11,= (!!) Let op wij hadden een wachttijd van ongeveer 3 uur (!!). Dit hebben wij dus niet gedaan. Uitzicht vanaf Berliner Dom was net zo indrukwekkend!
* Neue Synagoge; prachtige koepels, helaas konden we er niet in.
* Berlijnse muur; overal zie je kleine "toeristische" stukjes van de muur, maar in de buurt van de Potsdammerplatz staat een stuk van maar liefst 150 m. (!!) dit is
veel mooier en indrukwekkender.
* Checkpoint Charlie; grensovergang West - Oost berlijn, dit viel helaas heel erg tegen, een "checkpunt" met voor de toeristen echte soldaten erin. Dit was een beetje jammer...
* Reichstag; Rijksgebouw; bezoekers hebben vrij toegang, alleen wij konden er helaas niet in, we hadden 3 dagen van te voren al moeten reserveren.... dus let daarmee op als je er heen wilt gaan.
* Tiergarten Zoo; absoluut een bezoekje waard als je wat tijd over hebt. Kosten entree € 13,=. Allemaal prachtig mooie dieren oa. ijsberen, olifanten, giraffen, leeuwen, tijger en een pandabeer :). Ook hebben ze daar een aquarium, maar daar moet je apart voor betalen.
* Olympisch Stadion (Stadion Hertha BSC); met de auto ongeveer 15 min. rijden. Een erg groot en prachtig stadion. Een guidedtour kost € 8,= p.p. en daarmee krijg je toegang tot de persruimte, kleedkamers,
Loges en businesstribune. Het stadion telt 75.000 zitplaatsen en stamt uit 1937.
Tips voor restaurants:
* Restaurant Cancun, zit in de straat van de Holocaust Denkmal en 't Sony Center. Heerlijk Mexicaans eten voor een lage prijs.
* Restaurant Hackescher Hof, zit op het Hackersche Markt. Lekkere Snitzels en pasta's.
* Op/bij de Hackersche Markt zitten heel veel verschillende restaurants bij elkaar (net zoals de Korenmarkt), vooral met mooi weer erg gezellig!
Aanrader:
Zeker een aanrader is om in het Paasweekend naar Berlijn te gaan. Op Goeie Vrijdag zitten alle winkels dicht, dus is het niet druk qua winkelend publiek alleen dagjes mensen.
Overal staan een hoop marktkramen. De zaterdag tussen Goeie Vrijdag en Pasen in zijn de winkels WEL open.
En op Eerste Paasdag (winkels DICHT) was er een heel groot festival op "Strasse des 17. Juni" (zo heet deze straat en dit is ook de straat van de "Love Parade").
Met allemaal eetgelegenheden, spelletjes, reuzenrad, optredens en heel veel kinderen.... Je kunt je daar prima een dag vermaken.
Minpuntje:
Bediening in restaurants zijn erg onvriendelijk en niet gastvrij! Ze kijken je niet aan en je krijgt maar een half antwoord, ook als je ze
in het Duits aanspreekt.
Let op, bij bijna elk glas drinken dat je bestelt wordt het automatisch een "Large" glas, zonder dat ze dit vragen, wil je kleiner moet je dit zelf aangeven.
Vergeet niet vooraf in te lichten over hoelang je van te voren moet inschrijven voor de "Reistag" (Rijksgebouw)
En als je de Fernsehturm in wilt ga dan in de ochtend dan zijn de wachttijden nog niet zo lang.
Wij hopen natuurlijk dat jullie daadwerkelijk iets aan onze tips hebben ;)
Over 4 weken vertrekken we richting Boedapest (Hongarije) en dan zal er weer een blog verschijnen.
En als je binnenkort naar Berlijn gaat, dan wensen wij je heel veel plezier!
Groetjes Maarten en Mariska.
29 April 2011 - 19:46
Nicole:
Hee Maris!
een leuke blog! en leuke foto's! die tips neem ik zeker mee als wij n keer naar Berlijn gaan!!!
xxx nicole -
02 Mei 2011 - 09:26
Malou:
Nou leuk verslag.... je zou zulke verslagen op zo'n site moeten plaatsen..... of er een boek voor maken ;)