Nieuw-Zeeland, tot dusverre..... - Reisverslag uit Invercargill, Nieuw Zeeland van Mariska en Maarten - WaarBenJij.nu Nieuw-Zeeland, tot dusverre..... - Reisverslag uit Invercargill, Nieuw Zeeland van Mariska en Maarten - WaarBenJij.nu

Nieuw-Zeeland, tot dusverre.....

Door: Maarten

Blijf op de hoogte en volg Mariska en Maarten

12 December 2009 | Nieuw Zeeland, Invercargill

Nou, hier komt dan het eerste reisverslag van nieuw-zeeland tot dusverre. De afgelopen week zijn we eerst een aantal dagen bij familie geweest en de afgelopen 5 dagen zijn we zelf aan het rondrijden.
Bij de familie zijn we voornamelijk even bijgekomen, christchurch bekeken en met familie opgetrokken. Ze hebben een paar jetboats, dus we zijn al een keer de waikiriri (ofzo..) rivier opgeweest, heel erg gaaf.

Na een paar dagen familie ging de tocht dan zuidwaarts. Langs heel veel mooie spots (de mensen op kantoor hebben de kaart voor zich...) waaronder een enorme zeegrot, een versteend bos in zee, zeehonden, zeeleeuwen, pinguings, albatrossen (enige kolonie ter wereld op vaste land!) en leuke steden. We slapen op verschillende manieren, zoals in de tent, in blokhutjes of gewoon in een soort back-packers cabine. Bij het huren van de auto hebben we gelijk een camping-set genomen met slaapzak, tent en nog veel meer.

De natuur is echt geweldig, hoge bergen, verre uitzichten, prachtige zeezichten en dieren waar je enorm dicht bij kunt komen. Zo zijn er al pinguins tussen m`n benen gelopen en hebben we een stuk moeten rennen omdat zeeleeuwen ons achterna gingen... We zijn eigenlijk "pas" 13 dagen onderweg, maar we zien zoveel dat het wel 2 maanden lijkt, helemaal te bedenken dat we nog niet zo lang geleden nog op de chinese muur en in de verboden stad stonden en nu alweer op het zuidelijkste puntje van nieuw-zeeland zitten.

Sommige natuurdingen zijn ver en lang rijden (vaak over onverharde bergwegen waarvan je denkt - dit gaat niet goed -) maar het is echt de moeite waard. Cathedral caves was toch wel een van de meest indrukwekkendste dingen tot nu toe; een 32m hoge grot waar je alleen na een wandeling door het bos en via de zee in kunt komen met eb. Echt heel erg gaaf.

Morgen gaan we naar steward island, daar blijven we 1 dagje. In de planning staan nog de doubtful sounds, dan via de St. Josef gletsjer omhoog om met kerst bij familie te zijn. Daarna naar het noorden om te zwemmen met dolfijnen, dan een twee-daagse Kanoetocht die we geboekt hebben en dan zijn we op het meest noordelijkste puntje in Nieuw-zeeland.Uiteindelijk hebben we dan alle hoeken van het zuidereiland gezien. Het lijkt nog zo lang, maar is zo kort, net als de vakantie nog zo kort lijkt maar we al enorm veel gedaan hebben.

Nou, ik wou het eigenlijk kort houden (sorry karin.....) maar het lukt gewoon niet.

Tot het volgende internetcafe waar we tegenaan lopen. Helaas mag ik hier geen foto`s uploaden of camera aansluiten, anders had ik nog wat foto`s erbij gestuurd voor jullie.

Groeten en liefs,
Maarten en Mariska.

• 12 December 2009 - 02:10

Mariska En Maarten :

Goh, als ik m`n verhaal zo lees valt de lengte nog wel mee. goed gedaan hoor maarten!

• 12 December 2009 - 11:31

Paps En Mams:

Hoi troelekes

Echt geweldig wat jullie allemaal meemaken, en zoveel verschillen in landschap.
    de pinguïns en zeeleeuwen ook zwemmen met de dolfijn zal geweldig zijn.

Mariska jullie hebben met 3-1 gewonnen met volleybal.
    Ook de auto is weer gemaakt.
    De remmen zaten vast, ruitensproeier pompje was kapot en ook de uitlaat was aan vervanging toe,
    alles is weer in orde.

Denken aan jullie,
    veel plezier, doe voorzichtig waar de zon niet schijnt kan het glad zijn !!

Groetjes en XXX pa en ma.

• 12 December 2009 - 11:33

Jochem & Nadia :

Nou dat viel nog wel mee, was nog binnen de tien min te lezen. Maar dat klinkt echt allemaal zo gaaf!!! Echt gave dingen gedaan en gezien. Gaat alles goed met de auto en het rijden? Wat is er op het eiland te zien en te doen? Goed gepland alles, slim gedaan. Zo zie je wel het meeste. Geniet er goed van, jullie hebben nog vakantie dagen genoeg! Veel plezier en neem stiekem zo'n Pinguin mee in je koffer voor thuis....
    Veel liefs xxxxxxxxx

• 12 December 2009 - 18:11

Barry & Esther:

Hoi Mensjes,

Met pijn in de ogen van het lange lezen hebben we allebei erg genoten van het (uitgebreide) verhaal.

Klinkt erg mooi allemaal en we zijn nu al benieuw naar de foto's... Hopelijk kun je die bij het volgende internet cafe uploaden..

Veel plezier nog en we zien het volgende verhaal wel verschijnen..

Groet,
    Ons

Ps. Esther is jaloers vanwege de pinguins :o)

• 13 December 2009 - 10:23

Mark En Claudia:

Heej hoi,

Lekker veel al gezien zo te horen! Klinkt super leuk en zo dicht bij die dieren is natuurlijk onwijs gaaf ,we zijn dan ook erg benieuwd naar de foto's natuurlijk.
    En zo te horen hebben jullie nog vele leuke dingen voor de boeg.
    Als jullie de kans krijgen om met dolfijnen te zwemmen dan ben ik (Claudia) toch wel beetje jaloers hihihi dat zou echt zo gaaf zijn.
    Lekker genieten met z'n tweeen en we zijn nu al weer benieuwd naar het volgende verslag hihi!

Veel plezier!

Mark en Claudia

• 13 December 2009 - 11:54

Malou:

Hey wereldreizigers,

klinkt allemaal weer net zo fantastisch als china... volgende keer ga ik wel mee in de koffer...

have fun nog en wacht op het volgende vakantie verhaal....

xx

• 13 December 2009 - 17:55

Joyce:

Hoi hoi,

Dat klinkt allemaal geweldig hoor! Ik had jullie nog gesmst voordat jullie gingen.
    Ik blijf de verhalen lezen.
    Liefs grote nicht Joyce

• 13 December 2009 - 18:36

Roger:

hallo,

wat een avontuur zeg daar in nieuw zeeland. ik hoop dat jullie snel wat foto`s kunnen plaatsen.
    veel plezier verder.
    groet,

roger

• 14 December 2009 - 07:06

John En Wil:

hallo wij zien wel dat jullie het reuze naar je zin hebben en heel wat gezien hebben als wij jullie reisverslag lezen het vriest hier op het ogenblik en de schaatsen kunnen uit het vet verder is alles goed thuis ook bij jullie, veel plezier nog en we lezen met plezier jullie verslag liefs john en wil xxxxx

• 14 December 2009 - 10:34

Aniek:

ohwkeej dan! keep it going (H) haha! en de lengte is goed te doen, maarten! haha!
    daaaaaaaaaaaaag

• 14 December 2009 - 12:25

Heey M&M,

Het lukt jullie al aardig om de verhalen kort te houden ;) Fijn dat jullie het zo goed naar je zin hebben!

Hier is alles goed. Sinds jij weg bent halen we wel meer punten ;)

Veel plezier nog en fijne feestdagen!

Gr. JKLMNW

PS 1: Heb je het al gevraagd?

PS 2: het woord van de dag is Articuleren.

PS 3: Je hebt de taart van Karin gemist.

PS 4: We hebben twee kerstbomen :-)

PS 5: P.E. de K. (32) is aan het sjansen met Laura.

PS 6: We hebben een stofzuiger.

PS 7: Marketingvak t/m AZ vol.

PS 8: De vrijwilligers zijn allemaal gebleven en hebben het nu te warm (en zweten).

PS 9: We hadden dit jaar wel een goede Sinterklaas.

PS 10: Als de kat van huis is...

• 15 December 2009 - 19:29

Henk En Iet:

Natuurlijk volgen we zoveel mogelijk elke stap die jullie in Nieuw-Zeeland nu aan het zetten zijn.
    Wel zijn we benieuwd of jullie nog bij Dora zijn geweest; wellicht horen we dat nog wel een keertje.
    Tenslotte nog die ene vraag: zijn jullie ook nog in Queenstown geweest ? Je kunt daar onvergetelijk bungeejumpen (met deze artistieke vorm van duiken is op een brug in de omgeving van Queenstown de 1e jump gemaakt).
    We gaan er niet van uit, dat jullie dat niet zouden durven !!!
    lieve groetjes van ons en we blijven jullie met grote interesse volgen (er komt nog zoveel moois !).

• 16 December 2009 - 12:01

Woord van de dag!
    Frunniken: peuteren, friemelen

• 20 December 2009 - 16:53

Jordi:

Ee marissie & micheal...

Zo dat is niet niks allemaal.. maar rennen voor zeeleeuwen? hmm beetje sinefiction, volgens mij zijn die zo traag als een schildpad haha ;) Maar wel harstikke leuk wat jullie allemaal meemaken zeg..

Nou eigenlijk had je ook wel in Nederland kunnen blijven want wat wij hier meemaken.

Er ligt hier zoveel sneeuw dat is niet normala, er is een weer alarm..! In groningen is meer dan een halve meter sneeuw gevallen. hier houden we het op de 25 Cm. Maar het blijft dagen lang sneeuwen, vriezen, het was vandeweek zelfs -18. en overdag -10. Ohja en de familie tokkie uit Angeren ( fam Kruijs ) zijn na Tsjechie op vakantie om te gaan skieen, haha is er geen sneeuwvlokje te zien, en wij hier in overvloed. Ohja en juul was erbijna niet meer geweest want ze gleed van de weg af samen met de broer de heenweg in de auto. Gelukkig ongedeerd. NOuja dat was het verhaal hier wel eigenlijk. Ohja had 2 kaarten voor Nec-Vitesse maar is afgelast door de sneeuwval, overig het hele nederlandse voetbal van dit weekend. het word nu inghaald op 17 januarie dus Maarten je hebt geluk.

En Maarten dit smsje kreeg ik laatst van Jochem. Ik d8 dat je hem ook wel leuk zou vinden.

Een vrouw loopt met haar jonge dochtertje in Nijmegen door de steegjes bij de nieuwe markt.. Het meisje vraagt: "mama wei zijn die vrouwen in dat rode licht"?. Moeder antwoords: "oh niets schat die staan te wachten totdat hun man ze komen ophalen" Nee hoor zegt een Necsupporter, dat zijn hoeren, die neuken voor geld. Vraagt het meisje: Krijgen hoeren ook kinderen? Tuurlijk zegt moeder. Waar denk je dat vitessesupporters anders vandaan komen??

Ik wens jullie nog heel veel plz, enne het gaat jullie goed

Groeten
    Je lieve Broertje

• 21 December 2009 - 13:02

Schisma

zn.,(mv schisma's of schismata) scheuring, afscheiding o.a. in een kerkgenootschap, verdeeldheid, ruzie. Via het Latijn uit het Grieks 'schisma' (spleet, scheur, scheuring, onenigheid), van het ww. schizein (splijten, splitsen, uiteenscheuren, passief: het oneens worden

PS: Er ligt hier veel sneeuw.

• 21 December 2009 - 18:45

Wil En John:

eindelijk goed nieuws!kat is geend en gechipt.
    zitten nu bij elkaar.volgende week haal ik de papieren.haar naam ben ik een beetje vergeten.iets met ro.het is hier erg koud met veel sneeuw.ik heb zelfs gesleed van de dijk af.goed he?vanmorgen hebben we de auto s uitgegraven.heb foto s van jouw auto gemaakt met wel 20cm sneeuw op het dak.verder een chaos in het kleine kikkerlandje.dus jullie vieren kerst bij jeanette?wil je aan me denken als je in het zwembad ligt met een drankje.heel veel kusjes wil en john